Bestelling

Allereerst, leuk dat je bij ons aan het winkelen bent. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk van dienst te zijn en het bestelproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hieronder vindt je informatie over het bestelproces, het betalen en de levering. Voor andere vragen kun je uiteraard contract met ons opnemen per e-mail of telefoon.

Bestellen

Nadat je een bestelling geplaatst hebt, krijg je binnen een paar minuten een e-mail met daarin de orderbevestiging. Geen e-mail ontvangen? Het kan zijn dat onze e-mail bij de ongewenste (spam) folder terecht komt, controller dit. Als je geen e-mail terug kan vinden is de kans groot dat je een verkeerd e-mailadres hebt ingevuld tijdens het bestellen.

Kloppen je gegevens?

In de orderbevestiging staan alle details van je bestelling. Ook wordt de factuur- en verzendadres weergegeven. Klopt er iets niet? Neem contact met ons op, dan maken we het voor je in orde.

Betalen

Naast de orderbevestiging ontvang je ook een betaalbevestiging. Dat is niets anders dan een bewijs dat je betaald hebt en dat wij het geld ontvangen hebben. Het verschilt per betaalmethode wanneer je de betaalvestiging ontvangt. Bij bankoverschrijvingen ontvang je binnen één tot drie werkdagen een bevestiging; betalingen vanuit het buitenland duren gemiddeld twee tot vijf werkdagen. Heb je betaald via Paypal? Dan ontvang je een betaalbevestiging van Paypal. Zijn er nog onduidelijkheden wat betreft betalen? Ons team staat klaar om je vragen te beantwoorden.

Achteraf betalen is ook mogelijk. Dit verloopt via Klarna. Wij versturen je bestelling en daarna ontvang je per e-mail een factuur van Klarna die je binnen 14 dagen dient te betalen. Zo betaal je achteraf!

Verzending

Als we je bestelling hebben verzonden ontvang je van ons een verzendbevestiging met een Track & Trace-code. Hiermee kun je de status van je verzending in de gaten houden. Soms komt het voor dat wij de verzendmethode aanpassen naar je verzend- en factuuradres. In een dergelijk geval sturen wij een e-mail met informatie hoe je het pakket kunt volgen.

Bestelling annuleren of wijzigen

Wil je een geplaatste bestelling wijzigen of annuleren? Neem dan zo snel mogelijk contact op met het shoppio-team. Onze klantenservice heeft inzicht in de geplaatste bestelling en kan met enkele muisklikken een wijziging doorvoeren. Voor het wijzigen of annuleren van een bestelling worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Wil je een bestelling annuleren terwijl de bestelling al naar je onderweg is? Weiger het pakket aan te nemen. Het pakket zal bij ons terugkomen, waarna wij contact met je opnemen voor de verdere afhandeling van de door jou geweigerde bestelling.

Het annuleren van een bestelling is gratis, het weigeren van een bestelling levert ons dubbele kosten voor het verzenden op, en daarvan berekenen we één keer verzendkosten door. Ook als je later een pakket terugstuurt, zijn de kosten voor het retourneren voor eigen rekening. Producten die bij aankomst defect zijn of binnen 14 dagen kapot gaan, kunnen wel kosteloos geretourneerd worden. De afkoelingsperiode is een recht van iedere consument en is geldig op alle bestellingen voor consumenten.

Wij streven er naar om onze klanten te verblijden met mooie producten. Ontvang je een product die beschadigd dan wel defect is? Neem dan binnen 24 uur contact op met het shoppio-team. Dat kan zowel via e-mail als telefonisch.

Heb je een account? Dan kun je de status van je bestelling of verzending terugvinden door in te loggen op onze website.

Bij shoppio.nl kunt u op verschillende manieren betalen, het is maar net wat u als het prettigst ervaart. Lees hieronder meer over de verschillende betaalmogelijkheden.

iDeal

Betalen via uw eigen vertrouwde internetbankieren. iDeal is de eenvoudigste en veiligste manier van betalen. Bovendien is deze dienst geheel gratis. Wanneer u deze methode selecteert, heeft u keuze uit een aantal banken. Staat uw bank er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Bankoverschrijving (vooruitbetaling)

Bij vooruitbetalingen maakt u het geld zelf over, nadat u de bestelling geplaatst heeft. U kunt bijvoorbeeld via internetbankieren veilig en snel betalen via uw eigen bank. Bij een bankoverschrijving moet u rekening houden met één tot drie werkdagen verwekingstijd(vanuit het buitenland kan het twee tot vijf werkdagen duren).

Zodra wij uw betaling ontvangen hebben, wordt uw bestelling verzonden. U ontvangt hiervan zo spoedig mogelijk bericht.

PayPal

U kunt met uw creditcard betalen door middel van een Paypal-account. Een Paypal-account is nodig om uw betaling te doen. Wij versturen bestellingen alleen naar adressen die al bij Paypal bekend zijn. Het verwerken van Paypal-betalingen duurt ongeveer 1-2 werkdagen in verband met een fraude check.

Het is goed om te weten dat betalingen boven de 1.500 euro via PayPal helaas niet worden geaccepteerd.

Nadat u de keuze heeft gemaakt om te betalen via Paypal, wordt u doorgestuurd naar de website van Paypal. Hier kunt u de betaling uitvoeren, waarna u terugkeert naar onze website.

Creditcard

U kunt bij ons met de volgende creditcards betalen: Visa, Mastercard, Maestro en American Express. Betalingen met een creditcard zijn gratis. Alleen voor American Express zijn wij genoodzaakt extra kosten in rekening te brengen.

Belastingvrij kopen

Voor belastingvrije aankopen kunt u het beste contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen u graag persoonlijk verder met een belastingvrije aankoop.

Offertes

Ons shoppio-team onderhandelt graag over prijzen. Het is daarom goed mogelijk dat we een persoonlijke offerte voor u opstellen. Een offerte of een kortingscode die door ons per e-mail of telefoon aan u door een van onze medewerkers wordt verstrekt, is persoonlijk en alleen bedoeld voor een afgesproken product. Helaas is het niet mogelijk om meerdere kortingscodes tegelijk te gebruiken.

VVV bonnen

Het is mogelijk om in onze winkels te betalen met VVV bonnen. Wilt u een bestelling op onze website plaatsen en afrekenen met VVV bonnen? Neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden.

Nadat u uw product besteld en betaald hebt, wordt uw bestelling verzonden. Daarom hieronder alle informatie die u moet weten betreft verzenden en bezorgen.

Verzendkosten

Uw pakket wordt gratis verzonden binnen Nederland! voor België rekenen wij een toeslag van slechts 3,95. De kosten voor overige Europese bestemmingen zijn in overleg met de klantenservice. 

Eerlijk over levertijden

Wij zijn eerlijk over de levertijden. Wanneer er bij een product wordt aangegeven "op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis" en u plaatst op werkdagen voor 16:00 uur uw bestelling, dan wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden. U kunt uw bestelling de eerstvolgende dag verwachten. Meer informatie over onze levertijden vindt u hier.

Het is mogelijk bij uw bestelling aan te geven wanneer u het pakket geleverd wilt hebben. Wij zorgen er dan voor dat uw pakket geleverd wordt op de door u gewenste datum.

Helaas bestaat er altijd de mogelijkheid dat uw levering vertraagd wordt, hoe hard wij ook streven naar verdere optimalisatie van het distributieproces. Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Voor 99 procent van alle bestellingen garanderen wij de snelst mogelijke levering.

Afhankelijk van het artikel kan het zijn dat de levering langer duurt dan één dag; de verwachte levertijd staat altijd vermeld op de productpagina.

Wij hebben persoonlijk klantcontact hoog in het vaandel staan. Hebt u een vraag over de levertijd? Bel of e-mail gerust met onze klantenservice. Het shoppio-team helpt u graag verder.

Levertijd bij vooruitbetalen

Het verschilt per bank hoe lang het duurt voordat uw vooruitbetaling bij ons binnen is. Meestal ontvangen wij een vooruitbetaling binnen één tot drie werkdagen. Wij versturen uw pakket onmiddellijk wanneer de betaling is ontvangen. Mocht u onverhoopt niet thuis zijn, dan wordt uw pakket de volgende dag opnieuw aangeboden. Ook de volgende dag kan het zijn dat u het pakket mist. Geen nood, u kunt uw bestelling namelijk nog drie weken op het postkantoor ophalen.

Levertijd bij remboursbestellingen

Afhankelijk van het bestelde product kan de levertijd drie tot vijf dagen langer duren dan gewoonlijk. Rembours-bestellingen kunnen betaald en afgehaald worden vanaf het postkantoor.

Levering op zaterdag

Bestellingen worden normaal gesproken ook op zaterdag geleverd. Wordt uw bestelling met een speciale vervoerder verzonden, dan kan het zijn dat uw bestelling helaas niet op zaterdag wordt afgeleverd. In dit geval wordt u van tevoren op de hoogte gebracht door ons team en kan er met u een leverdatum overlegd worden.

Wijze van aflevering

Wij besteden veel zorg aan uw zending. Uw pakket wordt met uiterste nauwkeurigheid ingepakt, zodat eventuele transportschade tot een minimum beperkt wordt. Ontvangt u toch een pakket waarvan de verpakking beschadigd is? Weiger het pakket, zodat de bestelling weer bij ons terugkomt. Immers, wij willen u een onbeschadigd product toesturen. Neem in een dergelijk geval altijd contact op met onze klantenservice voor verdere afhandeling. In de meeste gevallen sturen wij u een nieuw product toe.

We doen er alles aan om onze producten zo goed mogelijk bij u thuis af te leveren. Dat is ons vak, dat is onze passie. Gemaakte fouten worden altijd door ons opgelost. Toch is het belangrijk om te weten dat bij retourzendingen het transportrisico bij de klanten ligt. Wij raden daarom aan om pakketten altijd verzekerd te retourneren.

We hopen dat het door u aangeschafte product goed bevalt. Bent u toch niet helemaal tevreden? Geen probleem. Het is altijd mogelijk om een artikel te retourneren. Om u zo goed mogelijk door het retourproces te leiden, volgt hieronder een stappenplan. Verder hebben wij een overzicht gemaakt van veelgestelde vragen.

Niet tevreden met het product? Neem contact op met onze klantenservice. Dit kan per e-mail of telefonisch. U kunt een product retourneren door het Formulier Herroeping in te vullen. Ook kunt u het shoppio-team inschakelen om u verder te helpen met de retour. Wij willen graag met u een passende oplossing zoeken.

Zodra uw retour aangemeld is, ontvangt u per mail een bevestiging met een retournummer (RMA nummer). Verzend uw retour. Lees ook "Hoe kan ik een product retourneren?". Nadat wij uw artikel hebben ontvangen, krijgt u nogmaals een bevestiging per mail met daarin informatie over eventuele vervolgstappen. Binnen 14 dagen wordt uw geld teruggestort of krijgt u een nieuw artikel. Kan ik een product retourneren?

Elke consument heeft recht op de afkoelperiode. Dat is een periode van 14 dagen waarin de consument de tijd krijgt om het aangeschafte product te proberen. In deze periode mag u het product bekijken en testen om te beoordelen of het product aan al uw wensen voldoet.

Voor klanten met een account bestaat er de mogelijkheid om een afkoelperiode van 14 dagen aan te houden. Zo kunt u ruim de tijd nemen om te beslissen of uw aankoop aan uw wensen voldoet. Het enige wat u hoeft te doen, is een gratis account aan te maken, uiterlijk 24 uur na uw aankoop. Deze eenmalige registratie biedt naast het 14 dagen retourbeleid nog meer voordelen, zoals het inzien van uw bestellingen, de mogelijkheid om meerdere adressen op te slaan en sneller kunnen afrekenen.

Hoe kan ik een product retourneren?

Het spijt ons dat het product niet aan al uw wensen voldoet. We willen u dan ook helpen om het product te retourneren. U kunt het best de zending retourneren naar ons op eigen kosten. Ook kunt u gebruikmaken van het Formulier Herroeping dat u ontvangen heeft na het plaatsen van de bestelling. Vul het retourformulier in en stuur het pakket goed beschermd retour.

De kosten van retour worden in rekening gebracht. U kunt een product retourneren door het artikel langs te brengen in de winkel in Groningen of door het product op te sturen via een postbezorger zoals PostNL. Wanneer wij een fout hebben gemaakt bij de levering, dan zijn de retourkosten uiteraard voor rekening van shoppio.nl.

Kan shoppio.nl het pakket/product bij mij afhalen?

Wij werken graag mee aan een zo goed mogelijke afwikkeling van een retour. In sommige gevallen is het mogelijk dat wij een retourartikel bij u thuis afhalen. Omdat dit per product verschillend is, kunnen wij vooraf niet zeggen of dat ook voor uw product geldt. Het is daarom raadzaam om contact op te nemen met het shoppio-team over de mogelijkheden.

Wanneer krijg ik mijn geld terug?

Ieder ontvangen retour wordt door ons gecontroleerd. Wanneer wij het geretourneerde product in goede en complete staat ontvangen, dan wordt het totale aankoopbedrag + de eventuele verzendkosten binnen 14 dagen teruggestort op het rekeningnummer dat vermeld staat op het retourformulier. U kunt in overleg met onze Hifi-specialisten ook kiezen voor een vervangend product. Wij willen onze klanten namelijk zo goed mogelijk tegemoet komen. Neem contact op met onze klantenservice voor de mogelijkheden.

Welke producten kunnen worden geretourneerd?

Vrijwel alle producten kunt u retourneren. Toch zijn er enkele uitzonderingen. Hieronder een overzicht van producten die niet geretourneerd kunnen worden.

 1. Hoofdtelefoons en aanverwante artikelen kunnen niet geretourneerd worden als de verpakking open is geweest en/of de zegel is verbroken. Dit in verband met hygiëne.
 2. Gebruikte speakerstands
 3. Gemonteerde meubels
 4. Speakerdoek en op maat gemaakte kabels
 5. Pickup- en platenspelernaalden kunnen niet geretourneerd worden, nadat de verpakking is geopend en/of de zegel verbroken is
 6. Tablets en smartphones waarvan de beschermfolie verwijderd is
 7. Producten die gekocht zijn aan de hand van een ingewisselde cadeaubon, tegoedbon of voucher/coupon
 8. Vloeistoffen (zoals reinigingsmiddelen) kunnen niet geretourneerd worden wanneer de verpakking geopend is geweest

Wat mag ik doen met een product voordat ik besluit om het retour te sturen?

U mag het product slechts uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u het wenst te behouden. Denk daarbij aan de mogelijkheden die u ook in een fysieke winkel hebt. In de zogenaamde fysieke winkel kan u geen kroket bakken in de friteuse en kan u geen wasje draaien in de machine. Ook kan u zogenaamde blister verpakkingen niet openen. Als u een product voor meer gebruikt dan noodzakelijk is om te bekijken wat u er mee kunt doen, dan levert dit waarschijnlijk een waardevermindering op. De verkoper mag deze kosten bij u in rekening brengen. Dat is niet meer dan terecht. Tip: ga ook voorzichtig met de verpakking om en houd er rekening mee dat de verkoper het product weer kan verkopen.

Moet ik een reden opgeven als ik een product terugstuur?

Nee, u bent niet verplicht om een reden op te geven wanneer u een product retour stuurt naar een webwinkel, als u de aankoop wilt ontbinden. De verkoper mag u echter wel naar de reden vragen. Dit is uiteraard anders wanneer u het product terugstuurt omdat u aanspraak maakt op de garantie. U dient dan wel te vermelden wat er mis is met het product.

Garantie

Uw product is kapot of heeft een defect. Vervelend, maar gelukkig bestaat er garantie. Wij gunnen iedereen een deugdelijk product, daarom hieronder alle informatie over garantie.

Hoe zit het met garantie bij een defect?

Wij staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Toch kan het voorkomen dat u problemen ondervindt met uw product. Dat horen wij natuurlijk liever niet, maar mocht het voorkomen, dan kunt u er op rekenen dat wij er alles aan zullen doen om u een passende oplossing te bieden. U kunt bij ons rekenen op een goede garantieservice.

Neem bij een defect zo spoedig mogelijk contact op met het shoppio-team, zij zullen samen met u zoeken naar een oplossing. Op nieuwe producten hanteren wij een fabrieksgarantie van minimaal twee jaar. shoppio.nl beschikt over een eigen technische dienst die, in samenwerking met gecertificeerde reparatiebedrijven, aan de slag gaat met het oplossen van defecten. Veel producten die nog onder de fabrieksgarantie vallen, worden gerepareerd door één van onze leveranciers.

Naast een defect aan een artikel komt het soms ook voor dat er iets misgaat met de aflevering van uw bestelling. Wilt u zeker weten dat u aanspraak maakt op garantie? Neem dan contact op met onze klantenservice. Ons shoppio-team helpt u graag verder.

Let op: vergeet niet uw factuurnummer te melden bij het melden van een defect.

Ik heb een defect en de garantietermijn is verlopen. Wat nu?

Soms komt het voor dat uw product een defect vertoont, terwijl de fabrieksgarantie verlopen is. Heel vervelend, maar niet getreurd. Het shoppio-team staat klaar om te zoeken naar een passende oplossing. In de meeste gevallen kan onze technische dienst u van dienst zijn, in andere gevallen wordt gezocht naar een andere afhandelmethode. In sommige gevallen komt shoppio.nl u extra tegemoet met een coulanceregeling. Deze regeling is afhankelijk van het merk, type en soort product.

Kortom: neem altijd contact met ons. Wij zoeken samen met u naar een geschikte oplossing. Ook als de garantie verlopen is.

Ik wil aanspraak maken op garantie. Wat moet ik nu doen?
 1. Meld uw defect bij onze klantenservice. Vermeld altijd uw factuurnummer
 2. U ontvangt een retournummer en adres van het shoppio-team
 3. Zodra uw retour aangemeld is, ontvangt u per mail een bevestiging
 4. Nadat wij uw artikel hebben ontvangen, krijgt u nogmaals een bevestiging per mail
 5. Onze technische dienst onderzoekt het defect. U wordt zo spoedig mogelijk ingelicht
 6. Zodra het defect is gerepareerd, wordt uw product retour gestuurd. U wordt hiervan tijdig ingelicht

Het is belangrijk om te weten dat uw factuur uw garantiebewijs is. Bewaar uw factuur dan ook goed. Zonder origineel factuur kunnen wij geen garantie verlenen. In sommige gevallen bent u uitgesloten van het recht op garantie. Dit geldt voor producten waarbij wijzigingen zijn toegepast die de werking van het product aantasten, vocht- of waterschade en defecten die zijn ontstaan door kortsluiting of blikseminslag.

Privacy

Wij springen zeer zorgvuldig om met klantgegevens. Op onze speciale privacypagina vindt u alle informatie over privacy. Als u uw gegevens wilt inzien of wijzigen, dan kunt u inloggen op onze website. Wilt u dat uw gegevens niet langer in onze database staan? Stuur dan een mail naar onze klantenservice. Wij kunnen op verzoek uw persoonlijke gegevens uit onze informatiesystemen verwijderen. De privacyvoorwaarden zijn onderdeel van onze Algemene Voorwaarden. De Algemene Voorwaarden van shoppio.nl kunt u vinden op de speciale voorwaardenpagina.